Nathalie_Storiesbypien_HR-5.jpg
Werkwijze
INTERIEURONTWERP COMPLEET

Of je nu nadenkt over een verbouwing, het moderniseren van je huidige interieur of het ontwerp van een nieuwe keuken, Studio Zuyd kan je bij al deze vraagstukken helpen.

Ik zorg voor een uniek interieurontwerp op maat dat past bij jouw specifieke wensen en eisen, met behoud van het karakter van de woning.

Met mijn creativiteit laat ik je zien dat met elk budget en oppervlakte een maximaal resultaat behaald kan worden!

Benieuwd naar mijn werkwijze? Scroll dan verder

Nathalie_Storiesbypien_HR-2.jpg
1e KENNISMAKING

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we de woonwensen en maak ik een inventarisatie van de werkzaamheden en tijd die ik nodig denk te hebben. Hieruit volgt een passende offerte en plan van aanpak.

SCHETSONTWERP FASE

Plattegronden

In de schetsontwerp fase ga ik aan de slag met het maken van een aantal nieuwe indelingsvoorstellen. Dit kan met behoud zijn van de huidige indeling indien je niet wenst te verbouwen, maar sta je daar wel voor open dan gaan we vanuit een blanco ruimte de woning opnieuw indelen om het optimale resultaat uit de woonruimte te halen.

Look & Feel

Aan de hand van een door jullie samengesteld Pinterest bord ga ik aan de slag met het verzamelen van diverse beelden die een goede impressie geven van mijn ideeën en de plannen die ik voor de woning heb.

Hierin komen vorm, kleur en materiaal samen.

 

Materialen

Wat is er nu leuker dan het uitpakken van een doos vol mooie interieur samples?

Voor elke schetsontwerp presentatie verzamel ik mooie samples die aansluiten op jullie wensen en de bijbehorende look & feel. Dit kunnen samples zijn van behang, vloerafwerking, steen, vloerkleden, stoffering of hout.

Deze worden gepresenteerd vanuit een mooie doos.

Presentatie

Het schetsontwerp kom ik presenteren op locatie, waarbij jullie een A3 boekje ontvangen om de presentatie naderhand nog eens goed door te nemen. Vanuit het schetsontwerp ontvang ik graag feedback zodat ik aan de slag kan met het voorlopig ontwerp.

VOORLOPIG ONTWERP FASE

Definitieve plattegrond

In de voorlopig ontwerp fase ga ik aan de slag met de definitieve plattegrond die jullie hebben gekozen.

Eventueel met hier en daar wat aanpassingen om tot een gezamenlijk resultaat te komen.

3D visualisatie

Omdat het vaak lastig te visualiseren is hoe een ruimte er in werkelijkheid uit komt te zien, raad ik het opdrachtgevers daarom altijd aan om een 3D visualisatie van het ontwerp te laten maken. Dit geeft een ruimtelijk beeld en een goede voorstelling van kleur, wand- en vloerafwerking en meubilair. In deze visualisatie maak ik ook direct een voorstel voor eventueel maatwerk zoals een tv meubel, keuken, kastenwanden, badkamermeubel etc.

Vloer afwerking

Of je nu opzoek bent naar een tegel, pvc of houten vloer, voor elk type heb ik de mooiste en meest kwalitatieve merken waar ik graag mee werk, samengesteld aan de hand van meegenomen samples. Deze kunnen jullie eventueel tijdelijk in huis houden om rustig over jullie keuze na te denken.

Wand afwerking

Er zijn veel mensen die houden van frisse, witte wanden omdat het "veilig" is, maar prikkel je zintuigen ook eens met een mooi behang, metallic verf of andere bijzondere wandafwerking zoals houten wandpanelen. In het voorlopig ontwerp maak ik een voorstel voor al het schilderwerk maar ook voor diverse eyecatchers op de wand die een ruimte nét dat beetje extra geven!

Verlichtingsplan

Op basis van de definitieve indeling maak ik een technisch verlichtingsplan om een sfeervolle ruimte te creëren. Met het juiste lichtplan geef je een woonruimte zoveel extra's! Veel mensen denken bij verlichting direct aan inbouwspots, maar heb je ook al eens nagedacht over mooie wandarmaturen of een rail track? In het verlichtingsplan staat duidelijk de soort verlichting, maatvoering maar ook het type armaturen aangegeven. Een aannemer of installateur kan met deze tekeningen uiteindelijk het plan gaat uitvoeren.

Meubilair, decoratie & shoppinglist

Aan de hand van het akkoord op het eerdere voorstel voor de look & feel maak ik een voorstel voor meubilair en decoratie dat naar mijn idee het beste past binnen het ontwerp en jullie budget. Hierin staan diverse voorstellen per onderdeel zodat er uiteindelijk genoeg keuze is als een bepaald item niet direct in de smaak valt. Ook staan de prijzen en winkels aangegeven in dit voorstel. Bij een groot deel van de items kunnen jullie profiteren van diverse kortingen die ik kan verkrijgen binnen mijn netwerk.

Presentatie

Het voorlopig ontwerp kom ik presenteren op locatie, waarbij jullie opnieuw een A3 boekje ontvangen om de presentatie naderhand nog eens goed door te nemen. Vanuit het voorlopig ontwerp ontvang ik graag eventuele feedback om daarna aan de slag te gaan met het definitieve ontwerp.

DEFINITIEVE ONTWERP - Uitwerkingsfase

Algemeen

In de definitieve ontwerpfase worden eigenlijk alle gemaakte keuzes samengesteld tot een eind ontwerp waarbij ik aan de slag ga met het uitwerken van de diverse onderdelen zodat de aannemer, installateur, stoffeerder en interieurbouwer aan de slag kunnen met de uitvoering van het ontwerp.

Toevoegen/ slopen van wanden

Gaan jullie voor een verbouwing? Dan heeft de aannemer een duidelijk overzicht van de te slopen maar ook nieuw te bouwen wanden nodig. Deze tekening wordt uitgewerkt in het definitieve ontwerp.

Maatwerk

Indien het ontwerp maatwerk onderdelen bevat, zorg ik ervoor dat deze technisch worden uitgewerkt in de vorm van detaillering, materialisatie en maatvoering. Met deze tekeningen kan de interieur bouwer aan de slag om het ontworpen maatwerk te gaan realiseren.

W&E

Indien er waterleidingen en electra verplaatst gaan worden, dan heeft de aannemer hier een overzichtelijke, technische tekening voor nodig. Deze wordt ook uitgewerkt in de definitieve ontwerp fase.

Wandenplan

Bij gebruik van 2 of meer verschillende kleuren en materialen voor de wanden is het overzichtelijk om een tekening uit te werken waar per wand wordt aangegeven wat de oppervlakte, het kleurnummer of het materiaal betreft. Met deze tekening heeft de aannemer een duidelijk beeld van de werkzaamheden.

Aanleveren definitief ontwerp

Het aanleveren van bovenstaande documenten zal verlopen via de mail.

BUDGETBEWAKING /KOSTENRAMING

Er is niks vervelender dan erachter komen dat jullie droomproject volledig uit de hand loopt omdat het budget wordt overschreden. Ik kan jullie helpen dit te voorkomen aan de hand van een budgetbewaking en bijbehorende kostenraming, waar alle onderdelen in zijn verwerkt. Mochten er onderdelen in staan die te duur uitvallen en niet binnen het budget passen, dan zorg ik voor een passend alternatief dat geen afbreuk doet aan het ontwerp.

PARTNERS

Inmiddels heb ik door de jaren heen een betrouwbaar netwerk opgebouwd van stoffeerders, aannemers, installateurs, schilders en interieurbouwers waarmee ik snel kan schakelen en prettig kan werken.

 Indien je zelf niet over dit netwerk beschikt kan ik je met hen in contact brengen om het bouwproces vlot te laten verlopen.

nieuwschrierig geworden?
REACTORWEG 301      3542 AD    UTRECHT     TEL:0629622816     INFO@STUDIO-ZUYD.NL