Werkwijze

Nathalie_Storiesbypien_HR-17.jpg
VOORLOPIG ONTWERP FASE

Definitieve plattegrond

In de voorlopig ontwerp fase ga ik aan de slag met de definitieve plattegrond die jullie hebben gekozen. Eventueel met hier en daar wat aanpassingen om tot een gezamenlijk resultaat te komen.

3D visualisatie

Omdat het vaak lastig te visualiseren is hoe een ruimte er in werkelijkheid uit komt te zien, raad ik het opdrachtgevers daarom altijd aan om een 3D visualisatie van het ontwerp te laten maken. Dit geeft een ruimtelijk beeld en een goede voorstelling van kleur, wand- en vloerafwerking en meubilair. In deze visualisatie maak ik ook direct een voorstel voor eventueel maatwerk zoals een tv meubel, keuken, kastenwanden, badkamermeubel etc.

Vloer afwerking

Of je nu opzoek bent naar een tegel, pvc of houten vloer, voor elk type heb ik de mooiste en meest kwalitatieve merken waar ik graag mee werk, samengesteld aan de hand van meegenomen samples. Deze kunnen jullie eventueel tijdelijk in huis houden om rustig over jullie keuze na te denken.

Wand afwerking

Er zijn veel mensen die houden van frisse, witte wanden omdat het "veilig" is, maar prikkel je zintuigen ook eens met een mooi behang, metallic verf of andere bijzondere wandafwerking zoals houten wandpanelen. In het voorlopig ontwerp maak ik een voorstel voor al het schilderwerk maar ook voor diverse eyecatchers op de wand die een ruimte nét dat beetje extra geven!

Verlichtingsplan

Op basis van de definitieve indeling maak ik een technisch verlichtingsplan om een sfeervolle ruimte te creëren. Met het juiste lichtplan geef je een woonruimte zoveel extra's! Veel mensen denken bij verlichting direct aan inbouwspots, maar heb je ook al eens nagedacht over mooie wandarmaturen of een rail track? In het verlichtingsplan staat duidelijk de soort verlichting, maatvoering maar ook het type armaturen aangegeven. Een aannemer of installateur kan met deze tekeningen uiteindelijk het plan gaat uitvoeren.

Meubilair, decoratie & shoppinglist

Aan de hand van het akkoord op het eerdere voorstel voor de look & feel maak ik een voorstel voor meubilair en decoratie dat naar mijn idee het beste past binnen het ontwerp en jullie budget. Hierin staan diverse voorstellen per onderdeel zodat er uiteindelijk genoeg keuze is als een bepaald item niet direct in de smaak valt. Ook staan de prijzen en winkels aangegeven in dit voorstel. Bij een groot deel van de items kunnen jullie profiteren van diverse kortingen die ik kan verkrijgen binnen mijn netwerk.

Presentatie

Het voorlopig ontwerp kom ik presenteren op locatie, waarbij jullie opnieuw een A3 boekje ontvangen om de presentatie naderhand nog eens goed door te nemen. Vanuit het voorlopig ontwerp ontvang ik graag eventuele feedback om daarna aan de slag te gaan met het definitieve ontwerp.